skład / składniki
metoda gotowania
zima jest tuż za rogiem. I tak chcę o tej porze roku otrzymywać witaminy z jedzenia. Dlatego zawsze staram się, aby różne sałatki były na moim stole tak często, jak to możliwe. Oto jeden łatwy i szybki, a co najważniejsze smaczny i zdrowy. Ugotujemy go z czerwonej kapusty. Jak wiadomo, ta kapusta jest bogata w witaminy, antocyjany i fitoncydy, dlatego zdecydowanie należy ją spożywać w okresie, w którym zaczyna się epidemia grypy. Cóż, myślę, że kampania była dobra, teraz przejdźmy do samego przepisu. Posiekaj kapustę, dodaj tutaj cebulę. posiekany bardzo drobno. jabłko. Biorę kwaśny i trę go na grubej tarce i oczywiście rodzynki i zielony groszek. Ten ostatni można kupić w sklepie, ale najlepiej jest wziąć lody. Zachowuje więcej witamin. Dopiero przed użyciem wlewam wrzącą wodę z dodatkiem cukru i soli, całkiem sporo, dosłownie szczyptą. Najpierw doprawiamy octem, ale bardziej lubię sok z cytryny i olej słonecznikowy. Jeśli chcesz majonez, proszę. Próbowaliśmy i tak. też pyszne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g