Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkami i rodzynkami

chciałeś różnorodności? Przeczytaj wkrótce przepis! Bardzo ciekawe rozwiązanie.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 60 % 12 g
122 kcal
IG: 58 / 42 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

zima jest tuż za rogiem. I tak chcę o tej porze roku otrzymywać witaminy z jedzenia. Dlatego zawsze staram się, aby różne sałatki były na moim stole tak często, jak to możliwe. Oto jeden łatwy i szybki, a co najważniejsze smaczny i zdrowy. Ugotujemy go z czerwonej kapusty. Jak wiadomo, ta kapusta jest bogata w witaminy, antocyjany i fitoncydy, dlatego zdecydowanie należy ją spożywać w okresie, w którym zaczyna się epidemia grypy. Cóż, myślę, że kampania była dobra, teraz przejdźmy do samego przepisu. Posiekaj kapustę, dodaj tutaj cebulę. posiekany bardzo drobno. jabłko. Biorę kwaśny i trę go na grubej tarce i oczywiście rodzynki i zielony groszek. Ten ostatni można kupić w sklepie, ale najlepiej jest wziąć lody. Zachowuje więcej witamin. Dopiero przed użyciem wlewam wrzącą wodę z dodatkiem cukru i soli, całkiem sporo, dosłownie szczyptą. Najpierw doprawiamy octem, ale bardziej lubię sok z cytryny i olej słonecznikowy. Jeśli chcesz majonez, proszę. Próbowaliśmy i tak. też pyszne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy