skład / składniki
gotowanie krok po kroku
chciałbym zaoferować Ci jedną bardzo smaczną sałatkę. Ale najważniejsze jest to, że jest przydatny. Kiedyś, Kiedy miałem problemy z tarczycą, mój lekarz przepisał mi jedzenie kapusty morskiej. Ale nigdy nie mogłam jej dotknąć. Potem dała mi ten niesamowity przepis. Można go gotować przynajmniej codziennie. Więc bierzemy marchewkę.Trzy na taką tarkę, która jest sprzedawana do schabu. Ale jeśli jej nie ma, to też nie ma znaczenia. Może być zwykły, tylko duży. Następnie dodaj kapustę morską. jest teraz sprzedawany w każdym sklepie spożywczym i trochę czosnku. Wszystko to dobrze wymieszaj i posmaruj majonezem. Cóż, jeśli naprawdę chcesz, aby był to całkowicie zdrowy posiłek, dodaj trochę soku z cytryny i po prostu posmaruj olejem słonecznikowym. Ta sałatka będzie pasować do każdego przystawki. I do ziemniaków i do owsianek. A także może być używany jako osobne danie. A co najważniejsze, chcę ci powiedzieć, bardzo się bałem, że w tym przepisie usłyszę kapustę morską, której tak naprawdę nie lubię.Ale nic takiego. Jeśli mi Nie wierzysz, spróbuj sam i przekonaj się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g