tajska sałatka z ogórków
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby to zrobić, myje ogórki, suszy je i kroi w cienkie plasterki. Następnie kroi czerwoną cebulę w półpierścienie, dodaje ocet do sałatki. Następnie dodaje stewię. I jego (oczywiście przepis) ostatni akord: to kilka kropli najostrzejszego tajskiego sosu chili. To właśnie ten sos nadaje smak pikantności i ostrości. Podczas serwowania ozdabia danie zielenią bazylii, którą należy wcześniej posiekać. Na suszonych pomidorach układa sałatę lub paprykę Jalapeno. Ten rodzaj sałatki można podawać zarówno z daniami rybnymi, jak i mięsnymi, z gotowanym ryżem lub z innymi dodatkami. Spróbuj i gotować to arcydzieło w domu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Stewia w saszetkach - 0 kcal/100g