tajska sałatka z ogórków

minimum produktów, a taki niezapomniany smak! Przygotowanie tak bogatego bukietu aromatów i uderzającego smaku jedzenia z minimum produktów, które są w lodówce, jest możliwe tylko w kuchni tajskiej i nigdzie indziej. Ten kulinarny przepis jest dobrze przygotowany przez mojego przyjaciela szefa kuchni słynnej restauracji. Można powiedzieć, że tajska sałatka z ogórków jest jego numerem koronnym, chociaż wie, jak gotować wszystko prawie z niczego.
FloraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
30 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

aby to zrobić, myje ogórki, suszy je i kroi w cienkie plasterki. Następnie kroi czerwoną cebulę w półpierścienie, dodaje ocet do sałatki. Następnie dodaje stewię. I jego (oczywiście przepis) ostatni akord: to kilka kropli najostrzejszego tajskiego sosu chili. To właśnie ten sos nadaje smak pikantności i ostrości. Podczas serwowania ozdabia danie zielenią bazylii, którą należy wcześniej posiekać. Na suszonych pomidorach układa sałatę lub paprykę Jalapeno. Ten rodzaj sałatki można podawać zarówno z daniami rybnymi, jak i mięsnymi, z gotowanym ryżem lub z innymi dodatkami. Spróbuj i gotować to arcydzieło w domu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Sos chili - 98   kcal/100g
  • Stewia w saszetkach - 0   kcal/100g

Podobne przepisy