sushi z pstrągiem

Spróbuj wyrafinowanego smaku sushi z pstrągiem według przepisu japońskich rzemieślników!
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 13 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 69 % 31 g
171 kcal
IG: 16 / 84 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

sushi z pstrąga to bardzo smaczna zimna przekąska i jest zwykle używana na początku posiłku, przed podaniem głównych dań.
chociaż pstrąg występuje głównie na północnych szerokościach geograficznych, ostatnio nauczył się go masowo hodować w niektórych prowincjach Wietnamu. Z delikatnego i wykwintnego mięsa tej ryby w Wietnamie przygotowuje się wiele przysmaków. Ale wśród tego zestawu można wyróżnić jedną, która jest uważana za najpopularniejszą w tym kraju – jest sushi z pstrąga. W przeciwieństwie do wielu innych ryb, świeży pstrąg ma niepowtarzalny smak i aromat.
główną atrakcją tego dania są oczywiście przyprawy i przyprawy. To jedzenie nie wymaga specjalnych przypraw i przypraw, wszystkie z nich można łatwo znaleźć w naszej sprzedaży. Odpowiednie przyprawy, takie jak imbir, koperek, czarny i czerwony pieprz i inne. Ale najważniejszą przyprawą w tym przepisie kulinarnym jest musztarda.
najpierw oczyść pstrąga, usuń kości i pokrój w paski o długości pół centymetra. Ułóż paski ostrożnie i równomiernie na talerzu. Pomiędzy każdym kawałkiem ryby umieszcza się świeże warzywa i pokrojone paski imbiru. W tej formie danie jest podawane na stole.
dozwolone jest również stosowanie innych przypraw i przypraw. Jest miejsce na eksperymenty.
w osobnych filiżankach podamy musztardę i sos sojowy. Papier ryżowy jest również podawany osobno.
uczestnicy posiłku samodzielnie biorą kawałki ryb, ziół, przypraw i zawijają je w papier ryżowy. Niezależnie używają musztardy i sosu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papier ryżowy - 333   kcal/100g

Podobne przepisy