skład / składniki
metoda gotowania
sushi z pstrąga to bardzo smaczna zimna przekąska i jest zwykle używana na początku posiłku, przed podaniem głównych dań.
chociaż pstrąg występuje głównie na północnych szerokościach geograficznych, ostatnio nauczył się go masowo hodować w niektórych prowincjach Wietnamu. Z delikatnego i wykwintnego mięsa tej ryby w Wietnamie przygotowuje się wiele przysmaków. Ale wśród tego zestawu można wyróżnić jedną, która jest uważana za najpopularniejszą w tym kraju – jest sushi z pstrąga. W przeciwieństwie do wielu innych ryb, świeży pstrąg ma niepowtarzalny smak i aromat.
główną atrakcją tego dania są oczywiście przyprawy i przyprawy. To jedzenie nie wymaga specjalnych przypraw i przypraw, wszystkie z nich można łatwo znaleźć w naszej sprzedaży. Odpowiednie przyprawy, takie jak imbir, koperek, czarny i czerwony pieprz i inne. Ale najważniejszą przyprawą w tym przepisie kulinarnym jest musztarda.
najpierw oczyść pstrąga, usuń kości i pokrój w paski o długości pół centymetra. Ułóż paski ostrożnie i równomiernie na talerzu. Pomiędzy każdym kawałkiem ryby umieszcza się świeże warzywa i pokrojone paski imbiru. W tej formie danie jest podawane na stole.
dozwolone jest również stosowanie innych przypraw i przypraw. Jest miejsce na eksperymenty.
w osobnych filiżankach podamy musztardę i sos sojowy. Papier ryżowy jest również podawany osobno.
uczestnicy posiłku samodzielnie biorą kawałki ryb, ziół, przypraw i zawijają je w papier ryżowy. Niezależnie używają musztardy i sosu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papier ryżowy - 333 kcal/100g