skład / składniki
gotowanie krok po kroku
potrzebujemy twarogu. Oczywiście najlepiej nie Sklep, potrzebujesz, aby był tłusty i miękki. Przełóż przez maszynę do mięsa na drobną siatkę. Zrób to samo z zielenią. Tutaj koperek w tym makaronie powinien być obowiązkowy, reszta to wszystko według Twojego gustu. Na przykład biorę zieloną kolendrę, pietruszkę i miętę. I oczywiście czosnek, bez niego nigdzie. Pieprz i sól. Możesz doprawić majonezem. Ale jeśli jest to dla dzieci, to oczywiście lepsza śmietana.
nawet świąteczny stół można urozmaicić tym jedzeniem. Sprzedawane są takie jadalne kosze z ciasta francuskiego. Napełnij je twarogiem i ułóż na liściach sałaty na dużym talerzu. Możesz także pokroić pomidory w kółka i namaścić je na wierzchu. Mam nadzieję, że ten przepis Ci się spodoba.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g