skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz pokroić świeży bochenek na cienkie plasterki. Pomarańcze i banany należy ostrożnie obrać i pokroić w plasterki. Oblicz rozmiar zrazików na podstawie rozmiaru szaszłyków, których chcesz użyć. Nawlecz plasterki owoców i chleba na szaszłyki na przemian, zawsze przesuwając kawałki owoców kawałkami chleba. Po zakończeniu włóż szaszłyki do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pozostaw tam, aż chleb wyschnie. Uważaj, aby nie wysuszyć chleba.
podczas suszenia chleba i owoców w piekarniku będziesz miał czas na przygotowanie sosu do kanapek, z którym jego smak będzie jeszcze jaśniejszy. Aby przygotować sos, musisz ubić szklankę śmietany, szklankę granulowanego cukru i szklankę cukru waniliowego mikserem. Stopniowo wlewaj cukier do śmietany i dokładnie ubijaj, aby lepiej się rozpuścił. Gdy cukier się rozpuści, dodaj ćwiartki granatu. A sos jest gotowy!
teraz połóż szaszłyki z piekarnika na talerzu, umieść sos w pobliżu i zaproś gości do stołu. Smacznego!
przypis: te proste kanapki można gotować bez podgrzewania w piekarniku, zamiast owoców używać warzyw, kiełbasy, szynki, sera - opcjonalnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal / 100g
- Gruszki w puszkach - 76 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g