skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc najpierw robimy okruchy miodu. Lepiej to zrobić z wyprzedzeniem wieczorem. Konieczne jest suszenie płatków owsianych w piekarniku w następujący sposób: umieść blachę do pieczenia z płatkami w piekarniku w temperaturze 160 ° C i susz przez 10 lub 15 minut. Niech ostygnie do rana. Rano musisz wymieszać miód, płatki, cynamon, wanilię, pokruszone orzechy i nasiona, bardzo dobrze wymieszać – nasze okruchy miodu są gotowe. Tylko błagam, nie jedz jej, nadal przyda nam się na deser.
następnie musisz rozgnieść twaróg razem z sfermentowanym chlebem, zmielić jagody, które kochasz w blenderze. W rzeczywistości jagody można pozostawić w całości.
bierzemy wysoką szklankę (najlepiej przezroczystą, aby zobaczyć całe piękno) i układamy warstwy twarogu, świeżych jagód, startych jagód i okruchów miodu. Wszyscy. Myślę, że pisałam przepis dłużej niż robiłam. Nie wymyślisz smaczniejszego jedzenia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Ryazhenka - 85 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Płatki owsiane - 374 kcal/100g
- Herkules gotowany - 91 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g