339 kcal
1 hour40 minutes
Pachnąca, delikatna babeczka ze Szkocji, spróbuj też! Świąteczne ciastko Dundee
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Kuchnia narodowa
- Pieczenie
- Jajka
- Mąka
- Z suszonych owoców
- Jagody
- Orzechy
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Alkohol
- Inne
- Wanilia
- Skórka
- Masło
- Koniak
- Proszek do pieczenia
- Z sok
- Kuchnia szkocka
- W piekarniku
- Pieczenie świąteczne przepisy
- Babeczki
- Słodkie ciasto
- Pieczenie bez drożdży
- Przepisy noworoczne
- Jaja kurze
- Mąka pszenna
- Z rodzynek
- Kandyzowanych
- Żurawina
- Wegetarianizm
- Migdały
- Cukier
Kuchnia Szkocka
2) budynie gotuje się przez około dwa dni. Wyrafinowana technologia sprawia, że ten deser jest świąteczny.
3) dżemy, dżemy, marmolady i konfitury są często gotowane z dodatkiem alkoholu. Nic dziwnego, bo szkocka, whisky to wizytówka kraju.
4) Angielskiej ceremonii parzenia herbaty "five O 'clock" przeciwstawia się lokalnej dużej wieczornej herbacie, gdzie jest więcej słodyczy, ciast i przekąsek niż herbaty.
5) dania z owsa w szczególnym honorze. Wystarczy powiedzieć o pochodzeniu ulubionych przez wielu ciasteczek owsianych. Ogólnie rzecz biorąc, przepisy kuchni szkockiej to umiejętność przygotowania niesamowitej liczby pierwszych, drugich dań, deserów i napojów z jednego zboża.
6) zwykły tłuszcz do smażenia potraw – masło.
7) zupy gotuje się gęste i bogate, o konsystencji podobnej do gulaszu.
Wśród autentycznych potraw szkockiego stołu można wymienić:
- zupa z wędzonej ryby cullen skink
- jajka po szkocku-gotowane na twardo, smażone w mielonym i głębokim tłuszczu
- jagnięcina w żołądku-Haggis
- stek z czarnego byka Angusa.