skład / składniki
metoda gotowania
zajrzałem dziś do mojej lodówki, wypełnionej po kilku wakacjach mało kompatybilnym jedzeniem i spaliłem się, ale potem po przejrzeniu kilku zasobów internetowych zdałem sobie sprawę, że z tego wszystkiego można zrobić całą sałatkę z kukurydzą. Dzielę się z Wami tym cudownym i do pewnego stopnia zbawiennym przepisem kulinarnym. Na początek umyj pomidory, pokrój je w kółka i włóż do salaterki. Rozłóż kukurydzę na wierzchu. Otwórz słoik tuńczyka i włóż go do sita, pozwól, aby nadmiar soku spłynął. Następnie przenosimy rybę do osobnego naczynia i dobrze zgniatamy widelcem. Powstałą masę dodajemy do pomidorów i kukurydzy. Następnie pokrój ogórki w plasterki, połóż je na tuńczyku. Następnie znajduje się warstwa kaparów i oliwek. Teraz przygotowujemy sos sałatkowy. Aby to zrobić, ubij oliwę z oliwek, ocet, tymianek, czarny pieprz i sól w pojemniku na gładką masę. Doprawiamy sałatkę tą mieszanką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g