skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pierś z kurczaka po francusku? Przygotuj jedzenie. Schłodzoną pierś z kurczaka obrać, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokrój piersi wzdłuż i lekko ubij. Najwygodniej jest to zrobić, jeśli mięso jest przykryte folią spożywczą lub torbą. W takim przypadku kawałki mięsa nie będą latać po kuchni. Z jednego kawałka piersi z kurczaka uzyskuje się 2-3 kawałki.
Krok 2:
Rozgrzej patelnię, aż będzie gorąca. Wlej na nią trochę oleju roślinnego i szybko usmaż ubitą pierś, dosłownie 1-2 minuty z każdej strony. Posyp trochę kurczaka solą i przyprawami.
Krok 3:
Przykryj blachę do pieczenia folią i posmaruj olejem roślinnym. Połóż smażone piersi na blasze do pieczenia. Cebulę obrać, drobno posiekać i ułożyć na kawałkach kurczaka.
Krok 4:
Umyj pomidory, osusz, pokrój na kawałki. Połóż pomidory na mięsie. Następnie posmaruj je trochę majonezem.
Krok 5:
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce i obficie posyp nim piersi z kurczaka. Umieść blachę do pieczenia z mięsem w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na około 30 do 35 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku. Wyjmij gotowe mięso z piekarnika i podawaj na gorąco. Smacznego!
możesz przygotować takie danie z dowolnego rodzaju mięsa, czy to indyka, wieprzowiny czy cielęciny. Ale chcę podzielić się z wami przepisem na jego przygotowanie z kurczaka. Mięso z kurczaka jest miękkie i bardzo delikatne. Jest bardzo popularny wśród wielu gospodyń domowych, ponieważ jest niedrogi, bardzo pożywny i zawiera mało kalorii. W połączeniu z pieczonymi pomidorami i stopionym serem danie okazuje się po prostu niezrównane, bardzo smaczne i apetyczne. Spróbuj zrobić to dla swoich gości.
ten przepis nie tylko pomoże urozmaicić świąteczny stół, ale nawet pomoże przed przybyciem gości, ponieważ mięso z kurczaka gotuje się dość szybko.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
weź pod uwagę, że jakość i smak gotowego dania w dużej mierze zależy od prawidłowego rozmrażania składników. Jak uniknąć błędów i wybrać najlepszy sposób, przeczytaj artykuł o rozmrażaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g