skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować to danie, wymieszaj ser z oliwą z oliwek w misce. Dodaj sól i pieprz do smaku.
do tego dania potrzebujesz 8 specjalnych foremek w postaci połówek jajka.
najpierw włóż folię spożywczą do formy, a następnie napełnij ją mieszanką sera, a następnie ponownie folią; i przykryj drugą połową formy na wierzchu.
następnie wysyłamy wypełnione Formy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Najlepiej przechowywać je w lodówce przez noc.
gdy kokilki wystarczająco ostygną, a ser stwardnieje, wyjmij je z lodówki i usuń górną folię. Następnie kładziemy liście sałaty na półmisku i układamy na nich ser z foremek. Następnie ostrożnie usuń pozostały film. Teraz możesz posypać" jajka " czarnym pieprzem i podawać. Jeśli nie planujesz podawać tego dania od razu, możesz przechowywać foremki w lodówce przez dwa dni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ricotta - 174 kcal/100g