skład / składniki
metoda gotowania
oferuję wszystkim miłośnikom lekkich wiosennych potraw kulinarny przepis na kuchnię włoską. Sałatka z cykorii z sosem orzechowym to bardzo zdrowe i smaczne jedzenie.
zacznijmy przygotowywać tę sałatkę od przygotowania sosu. Włóż krakersy do miski i zalej ćwierć szklanki mleka. Pozostaw je na 10-15 minut, aby były dobrze spuchnięte. Od czasu do czasu można je lekko mieszać.
gdy krakersy zostaną odpowiednio zmiękczone, przenieś je do miski blendera, dodaj orzechy, sól, czarny pieprz, olej i wlej resztę mleka. Po przetworzeniu mieszanki za pomocą blendera otrzymujemy nasz sos, który należy wlać do osobnej miski.
w dużej misce wymieszaj cykorię i, pokrojoną w plastry cykorię. Teraz posolić i pieprzyć, a także posypać papryką.
przed podaniem polej sałatkę naszym sosem. Sałatka z cykorii z sosem orzechowym-gotowa. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Cykoria - 21 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Cykoria - 17 kcal/100g