skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gulasz wołowy w sosie pomidorowym? Przygotuj składniki.
Krok 2:
Umyj mięso, osusz i pokrój w dużą kostkę.
Krok 3:
Czosnek obrać i posiekać
Krok 4:
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż wołowinę na dużym ogniu na złoty kolor.
Krok 5:
Dodaj curry i czosnek. Wymieszać.
Krok 6:
Dodaj koncentrat pomidorowy na patelnię.
Krok 7:
Wlej trochę wody (50-100 ml)
Krok 8:
Dusić pod przykryciem przez około 30 minut lub dłużej, aż mięso się ugotuje.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g