skład / składniki
metoda gotowania
1. Najpierw przygotuj pachnący olej z ziołami. Dzięki niemu ryba będzie miała nowy, bogaty smak. Szalotki, świeży rozmaryn i tymianek umyć, drobno posiekać. Obierz cebulę, posiekaj nożem.
2. W misce blendera rozprowadzamy przygotowane składniki, tutaj również rozprowadzamy skórkę z cytryny. Sól do smaku, dodaj płatki czerwonej papryki lub jej wersję mieloną. A teraz włącz blender i zmiel wszystko, aż będzie gładkie.
3. Masło powinno być zmiękczone. Najlepiej wyłożyć go z lodówki na kilka godzin przed gotowaniem. Nie zaleca się używania kuchenki mikrofalowej, ponieważ prawie niemożliwe jest doprowadzenie oleju do pożądanej konsystencji. Tak więc rozłóż zmiękczone masło w misce. Tutaj rozprowadzamy aromatyczną mieszankę z miski blendera. Dokładnie wymieszaj.
4. Za pomocą folii spożywczej formujemy kiełbaski z pachnącego oleju, mocujemy wzdłuż krawędzi. Wysyłamy paczki do lodówki, aż olej całkowicie stwardnieje. Taki olej można przygotować z wyprzedzeniem i na przyszłość. Jest doskonale przechowywany w zamrażarce. A kiedy potrzebujesz, olej można uzyskać w dowolnym momencie i użyć do przygotowania różnych potraw.
5. Umyj steki rybne, delikatnie osusz ręcznikami papierowymi. Następnie natrzyj każdy kawałek oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Umieść na ruszcie grillowym i smaż na rozżarzonych węglach przez 3-4 minuty z każdej strony. Jeśli gotujesz w mieszkaniu w mieście, możesz użyć patelni grillowej, okaże się nie gorzej.
6. Rozłóż gorące steki na talerzu, na każdym kawałku umieść część pachnącej kiełbasy maślanej. Masło stopi się na gorącej rybie, pokój wypełni się zapachami! Podawaj ryby na stole z warzywami i ziołami. Posyp posiekaną zieloną cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Ryba maślana - 112 kcal/100g