Grillowana ryba maślana

grilluj rybę! To nierealistycznie pyszne! Grillowana ryba maślana to prawdziwa uczta! Delikatny, miękki, rozpływający się w ustach-spodoba się wszystkim koneserom owoców morza. Możesz smażyć zarówno na rozżarzonych węglach, jak i na patelni grillowej. Zaleca się jeść tłuste ryby z warzywami, pomagają żołądkowi poradzić sobie z tak wysokokalorycznym jedzeniem.
SashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 64 % 25 g
węglowodany 8 % 3 g
278 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Najpierw przygotuj pachnący olej z ziołami. Dzięki niemu ryba będzie miała nowy, bogaty smak. Szalotki, świeży rozmaryn i tymianek umyć, drobno posiekać. Obierz cebulę, posiekaj nożem.

2. W misce blendera rozprowadzamy przygotowane składniki, tutaj również rozprowadzamy skórkę z cytryny. Sól do smaku, dodaj płatki czerwonej papryki lub jej wersję mieloną. A teraz włącz blender i zmiel wszystko, aż będzie gładkie.

3. Masło powinno być zmiękczone. Najlepiej wyłożyć go z lodówki na kilka godzin przed gotowaniem. Nie zaleca się używania kuchenki mikrofalowej, ponieważ prawie niemożliwe jest doprowadzenie oleju do pożądanej konsystencji. Tak więc rozłóż zmiękczone masło w misce. Tutaj rozprowadzamy aromatyczną mieszankę z miski blendera. Dokładnie wymieszaj.

4. Za pomocą folii spożywczej formujemy kiełbaski z pachnącego oleju, mocujemy wzdłuż krawędzi. Wysyłamy paczki do lodówki, aż olej całkowicie stwardnieje. Taki olej można przygotować z wyprzedzeniem i na przyszłość. Jest doskonale przechowywany w zamrażarce. A kiedy potrzebujesz, olej można uzyskać w dowolnym momencie i użyć do przygotowania różnych potraw.

5. Umyj steki rybne, delikatnie osusz ręcznikami papierowymi. Następnie natrzyj każdy kawałek oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Umieść na ruszcie grillowym i smaż na rozżarzonych węglach przez 3-4 minuty z każdej strony. Jeśli gotujesz w mieszkaniu w mieście, możesz użyć patelni grillowej, okaże się nie gorzej.

6. Rozłóż gorące steki na talerzu, na każdym kawałku umieść część pachnącej kiełbasy maślanej. Masło stopi się na gorącej rybie, pokój wypełni się zapachami! Podawaj ryby na stole z warzywami i ziołami. Posyp posiekaną zieloną cebulą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Ryba maślana - 112   kcal/100g

Podobne przepisy