skład / składniki
metoda gotowania
nie mamy w domu piekarnika, a ja uwielbiam domowe ciasta. Więc zbieram kolekcję szybkich ciast. Chcę dziś przedstawić Wam przepis kulinarny na bardzo szybkie ciasto twarogowo-owocowe. Przygotowanie go zajmuje 15 minut i możesz cieszyć się jego niesamowitym smakiem. Weź więc pojemnik głębiej i wlej do niego mleko. Następnie dodawaj po jednym twarogu i mieszaj. Powinna uzyskać jednorodną masę. Następnie możesz dłużej ubijać mikserem. Tym kremem nasmarujemy ciasta. Namaścili pierwsze ciasto, położyli owoce na śmietanie. Przykryli następnym ciastem. Ponownie namaścili ciasto kremem i położyli na nim owoce. Możesz rozłożyć owoce na każdym cieście na przemian lub możesz umieścić nektaryny na jednym cieście, a na przykład na innym kiwi. Możesz ukraść ciasto, jak na zdjęciu, lub możesz samodzielnie wymyślić rysunek. Ciasto dekorujemy zarówno owocami, jak i piankami, marmoladą,cukierkami itp. Ciasto to ulubione jedzenie na herbatę w naszym domu, mam nadzieję, że ty też. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g
- Ciastka - 318 kcal/100g
- Masa serowa - 207 kcal/100g
- Serki twarogowe - 380 kcal/100g
- Marmolada - 322 kcal/100g
- Nektaryna - 48 kcal/100g