skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw zaczynamy od nadzienia.Zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę.Wszystko smażymy na rastrze.olej, sól, pieprz. Odłóż na bok i pozwól mu ostygnąć.
podczas gdy Krab chłodzi się bezpośrednio.pałeczka.Najlepiej wziąć "VICI", niesamowicie się rozwijają.Cóż, rozwijamy patyki, bardzo ostrożnie, ponieważ .łatwo się rozerwać.
w misce wymieszaj jajka i mąkę, aż uzyska konsystencję gęstej śmietany.Jeśli ciasto jest zbyt gęste, możesz dodać trochę wody.Sól, pieprz do smaku.
A teraz zaczniemy farszować.Na rozłożonym krabie.patyk twarzą w dół układamy nasze nadzienie.Wziąłem małą łyżeczkę, półtorej łyżki nadzienia na jeden patyk.Ale to tak, jakby ktoś kochał,jeśli lubisz więcej nadzienia,możesz położyć więcej,ale nie przesadzaj, nadal będziesz musiał to skręcić).I skręcamy. I tak z pozostałymi pałeczkami.
na rozgrzanej patelni z Rast. posmaruj masłem nadziewane patyczki, zwinięte w cieście.Smażyć na złoty kolor po obu stronach.
smacznego!!!
P. S.: miłośnicy grzybów mogą również dodać pieczarki lub dowolne grzyby do nadzienia (również smażyć).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g