paluszki krabowe Nadziewane marchewką w cieście

świetna przekąska z paluszków krabowych w cieście z nadzieniem. Pyszne zarówno na zimno, jak i na gorąco.Świetnie wygląda na stole, jeśli pokroisz go na małe kawałki. Ten przepis zasugerował mi przyjaciel, postanowił spróbować. Mój mąż i ja bardzo lubiliśmy paluszki krabowe nadziewane w cieście.
OksanchikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 5 g
tłuszcze 48 % 14 g
węglowodany 34 % 10 g
183 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kręcimy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podsmaż warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wypełnij nadzieniem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Skręcamy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wbijamy jajka + mąkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubijamy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zanurz w cieście.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smażyć z jednej strony

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    A potem z innym.

najpierw zaczynamy od nadzienia.Zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę.Wszystko smażymy na rastrze.olej, sól, pieprz. Odłóż na bok i pozwól mu ostygnąć.
podczas gdy Krab chłodzi się bezpośrednio.pałeczka.Najlepiej wziąć "VICI", niesamowicie się rozwijają.Cóż, rozwijamy patyki, bardzo ostrożnie, ponieważ .łatwo się rozerwać.
w misce wymieszaj jajka i mąkę, aż uzyska konsystencję gęstej śmietany.Jeśli ciasto jest zbyt gęste, możesz dodać trochę wody.Sól, pieprz do smaku.
A teraz zaczniemy farszować.Na rozłożonym krabie.patyk twarzą w dół układamy nasze nadzienie.Wziąłem małą łyżeczkę, półtorej łyżki nadzienia na jeden patyk.Ale to tak, jakby ktoś kochał,jeśli lubisz więcej nadzienia,możesz położyć więcej,ale nie przesadzaj, nadal będziesz musiał to skręcić).I skręcamy. I tak z pozostałymi pałeczkami.
na rozgrzanej patelni z Rast. posmaruj masłem nadziewane patyczki, zwinięte w cieście.Smażyć na złoty kolor po obu stronach.
smacznego!!!
P. S.: miłośnicy grzybów mogą również dodać pieczarki lub dowolne grzyby do nadzienia (również smażyć).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy