skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułkę pita z łososiem i twarogiem? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Umyj wcześniej liście sałaty i dobrze wysusz.
Krok 2:
Pokrój rybę w cienkie plasterki. Im cieńszy, tym lepiej.
Krok 3:
Pokrój połowę ogórka w cienkie plasterki.
Krok 4:
Posmaruj pierwszy arkusz chleba pita połową twarogu.
Krok 5:
I posyp częścią koperku.
Krok 6:
Rozłóż liście sałaty równomiernie na całej powierzchni chleba pita.
Krok 7:
Przykryj drugim liściem chleba pita, który również posmaruj pozostałym serem i posyp pozostałym koperkiem.
Krok 8:
Rozłóż plastry czerwonej ryby równomiernie.
Krok 9:
Ułóż plasterki ogórka między kawałkami ryby.
Krok 10:
Zwinąć chleb pita ciasną bułką.
Krok 11:
Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 1-2 godziny do namoczenia.
Krok 12:
Przed podaniem usuń folię spożywczą i pokrój chleb pita na plasterki.
jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g