budyń z rodzynkami i pestkami dyni

niezwykły przepis szybko podbije serca całej rodziny!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 2 g
tłuszcze 61 % 30 g
węglowodany 35 % 17 g
350 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

kupiony w sklepie budyń można podawać z taką mieszanką:
opłucz rodzynki i polej rumem, mikrofaluj przez 3 minuty. Następnie dodaj stewię i dokładnie wymieszaj.
rozpuść masło na średnim ogniu. Posolić pestki dyni i smażyć na złoty kolor. Wymieszaj nasiona z rodzynkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Rum - 75   kcal/100g
  • Suszone nasiona słonecznika - 560   kcal/100g
  • Gotowy budyń - 135   kcal/100g
  • Stewia w saszetkach - 0   kcal/100g

Podobne przepisy