budyń z rodzynkami i pestkami dyni
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
kupiony w sklepie budyń można podawać z taką mieszanką:
opłucz rodzynki i polej rumem, mikrofaluj przez 3 minuty. Następnie dodaj stewię i dokładnie wymieszaj.
rozpuść masło na średnim ogniu. Posolić pestki dyni i smażyć na złoty kolor. Wymieszaj nasiona z rodzynkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Suszone nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal/100g
- Stewia w saszetkach - 0 kcal/100g