skład / składniki
metoda gotowania
kiedyś myślałem, że grzyby można spożywać tylko w postaci marynowanej. Jakie było moje zdziwienie, gdy dowiedziałem się, że z tych grzybów można zrobić wiele różnych pysznych potraw. Takie potrawy obejmują przede wszystkim smażone grzyby z ziemniakami. Jeśli chcesz spróbować ugotować to danie, postępuj zgodnie z instrukcjami przepisu kulinarnego. Zaczynamy więc od moczenia grzybów w wodzie przez 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy grzyby z wody i gotujemy w niewielkiej ilości wody przez około 5-7 minut. Następnie wyjmij grzyby z wody, zwiń w przesianą mąkę i smaż na patelni na oleju, aż będą całkowicie ugotowane. Następnie gotuj obrane ziemniaki do miękkości. Teraz włóż gotowane ziemniaki ze smażonymi grzybami, polane niewielką ilością kwaśnej śmietany, do żaroodpornego naczynia i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-7 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Grzyby marynowane - 26 kcal/100g
- Świeże grzyby - 16 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g