skład / składniki
gotowanie krok po kroku
grzyby należy najpierw obrać, a następnie sparzyć wrzątkiem, opłukać i posiekać.
następnie drobno posiekaj cebulę. Umieść patelnię na ogniu, a gdy wystarczająco się rozgrzeje, połóż na niej posiekany boczek. Trzymaj go w ogniu, aż smalec się rozpuści. Kiedy tak się stanie, włóż grzyby i cebulę na patelnię, sól, pieprz i smaż do miękkości. To wszystko, bardzo prosty przepis, ale mimo to danie jest bardzo aromatyczne i smaczne.
to danie doskonale pasuje do gotowanych ziemniaków lub tłuczonych ziemniaków, dowolnej owsianki-ogólnie rzecz biorąc, wybór przystawki zależy wyłącznie od gustu, a grzyby doskonale go ozdobią. I możesz smażyć ziemniaki bezpośrednio z tymi samymi grzybami-jedzenie okaże się najwyższą klasą, pomimo pozornej demokracji, smaczniejsze niż jakiekolwiek Dania restauracyjne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g