skład / składniki
gotowanie krok po kroku
nadal publikuję przepisy kulinarne na powolną kuchenkę. Stałem się jej prawdziwym fanem. Tym razem będziemy gotować
pilaw w powolnej kuchence
. Taki pilaw przygotowuje się bardzo szybko, ale okazuje się, ostrzegam od razu, nie kruchy. Moja rodzina woli taki.
1. Pokrój wieprzowinę na małe kawałki, a następnie usmaż ją na patelni na oleju wraz z cebulą. Dodaj marchewki nieco później.
2. Włóż wieprzowinę do multicookera i zalej ją olejem roślinnym.
3. Opłucz ryż kilka razy w zimnej wodzie, a następnie włóż go do multicookera na wieprzowinę. Pieprz, sól do smaku.
4. Teraz napełnij pilaw wodą i ustaw Multicooker w trybie "pilaw".
5. Możesz zrobić kilka wgłębień w Pilawie, aby para unosiła się od dołu do góry.
to wszystko, pilaw w powolnej kuchence jest gotowy. Zobacz, jakie to proste!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g