kremowy sos serowy do spaghetti

bardzo delikatny i pyszny sos do spaghetti jest koniecznością.
WhiteSinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 63 % 19 g
węglowodany 13 % 4 g
223 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smażyć mąkę na śliwce.olej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Stopniowo dodawaj mleko.Sól, pieprz, tomim 10min.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij żółtko

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ze śmietaną.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj żółtko do mieszanki mlecznej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Trzy sery.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj ser i poczekaj,aż się rozpuści.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

ostrzegam od razu, aby miłośnicy lekkich i bezkalorycznych potraw mnie nie zatkali. Ten kremowy sos do spaghetti zawiera sporo tłuszczów zwierzęcych, ponieważ ma masło, śmietanę, mleko i ser. Jeśli masz negatywne nastawienie do tego rodzaju produktów, możesz nawet nie czytać dalej. Wszyscy inni będą mieli ten przepis kulinarny do smaku. Taki kremowy sos do spaghetti podawany jest z makaronem i makaronem koniecznie na gorąco.
najpierw usmaż mąkę w maśle, aż zmieni kolor. Następnie, nie przestając mieszać, wlej mleko. Intensywnie mieszamy masę na patelni, aby nie tworzyły się grudki. Sól i pieprz. Zmniejsz ogień i przytrzymaj przez dziesięć minut, ciągle mieszając.
ubij jedno żółtko osobno trzepaczką, a następnie połącz żółtko ze śmietaną. Dodaj masę mleczno-mączną do śmietany i dobrze wymieszaj. Natychmiast włóż starty ser na drobnej tarce.
upewnij się, że ser w sosie się rozpuści. Do sosu można również dodać posiekane świeże warzywa, świeże warzywa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy