skład / składniki
gotowanie krok po kroku
pokrój mięso wieprzowe na kawałki. Po dokładnym umyciu suszonych śliwek bez pestek i pokrojeniu na dwie połówki. Zetrzyj marchewki na grubej tarce, a paprykę i cebulę pokrój w półpierścienie.
osobno wlej wodę do miski, dodaj sos sojowy i wymieszaj. Zauważ, że nie dodaję soli. Słoność sosu sojowego jest dla mnie wystarczająca. Ale ktoś może lubi ambasadora. Dodajemy również wszelkiego rodzaju przyprawy. Możesz używać suchych mieszanek do potraw mięsnych.
teraz w powolnej kuchence kładziemy wszystkie składniki warstwami: najpierw olej roślinny, potem wieprzowinę, na nim cebulę, po marchewce, papryce, a na końcu suszone śliwki.
ostrożnie wlej wcześniej zmieszany płyn z sosem sojowym i przyprawami.
Ustaw Multicooker w trybie "gaszenie" i ustaw czas na półtorej godziny.
wieprzowina ze śliwkami podawana jest z dodatkami: ziemniakami, makaronem. Osobiście uwielbiam z nią kalafior. Ogólnie według własnego gustu))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g