Udekoruj wieprzowinę
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby przygotować przystawkę zgodnie z tym przepisem kulinarnym, podgrzewamy olej roślinny na patelni i smażymy w nim zmiażdżone lub drobno posiekane ząbki czosnku. Ryż dokładnie spłukujemy pod bieżącą zimną wodą. Następnie smażyć na gorącej patelni z olejem słonecznikowym wraz z czosnkiem przez około 10 minut, a ogień powinien być średni. Następnie dodaj wodę i sól do ryżu i zagotuj. Następnie dodaj groszek i kukurydzę. Obierz czerwoną paprykę, umyj i posiekaj i dodaj do masy ryżowej. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny. W razie potrzeby od czasu do czasu dodajemy wodę. Bardzo smaczne i eleganckie jedzenie w postaci przystawki do wieprzowiny jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g