eksperymentuj z kolorem, dodając do składników naturalne barwniki (buraki, marchew, szpinak). Trochę wyobraźni, a twoje arcydzieło kucharskie zabłyśnie nie tylko nowymi aromatycznymi nutami, ale także przyjemnie zachwyci oko. Nie zapomnij jednak – źle ugotowany sos może przekreślić wszystkie twoje wysiłki i zrujnować jedzenie. Najbardziej znany jest francuski & laquo; beszamel & raquo;. Aby go wypróbować, nie musisz iść do drogiej restauracji.
Pięć najszybszych przepisów:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Chiński sos śmietanowy | 10 min | 257 | +28 |
biały sos śmietanowy | 15 min | 369 | +155 |
kremowy sos do spaghetti z krewetkami | 15 min | 287 | +18 |
kremowy sos do makaronu z parmezanem i topionym serem | 15 min | 311 | +68 |
biały kremowy sos na mleku i maśle | 15 min | 168 | +4 |
dość szybko nauczysz się go gotować, ponieważ przepisy na kremowe sosy są dość proste i bezpretensjonalne. Przygotuj podstawowy dressing na bazie śmietany. Po odczuciu procesu tworzenia w przyszłości możesz zmienić jego smak. Włącz trochę pikli do klasycznej wersji, a miłośnicy kuchni azjatyckiej docenią Twoje dzieło. Fani włoskich uczt z wdzięcznością przyjmą przepis z tartym parmezanem i ziołami. Do podania użyj porcelanowego dzbanka & ndash; sosjerka. Pięknie zaaranżowany stół tylko doda punktów do Twoich kulinarnych przysmaków!