kremowy sos do czerwonej ryby

kremowy sos to idealne uzupełnienie czerwonej ryby! Kremowy sos do czerwonej ryby zacieni i otworzy go tak bardzo, jak to możliwe, niezależnie od metody gotowania samej ryby. Możesz piec, smażyć, a nawet gotować ryby... Delikatny w smaku i łatwy do przygotowania sos będzie pasował do każdego przepisu. Podstawowe składniki i minimalny wysiłek przy kuchence sprawią, że zwykłe danie stanie się estetyczną i gastronomiczną przyjemnością.
valeriyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 3 g
tłuszcze 71 % 20 g
węglowodany 18 % 5 g
281 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

technika przygotowania kremowego sosu z czerwoną rybą jest bardzo prosta. Wlej śmietanę do rondla z grubym dnem, dodaj do niego liść laurowy i zioła prowansalskie. Ogrzewamy na minimalnym ogniu, powoli doprowadzając masę do stanu prawie wrzenia. Na tym etapie ważne jest, aby się nie spieszyć, możesz zostawić patelnię i robić inne rzeczy, ale po prostu nie zwiększać intensywności ogrzewania. To dzięki powolnemu i stopniowemu podgrzewaniu cały smak i aromat klasycznych ziół prowansalskich nasyca śmietanę, dzięki czemu gotowy sos jest bardziej pikantny.

czosnek jest ważnym elementem kuchni francuskiej, który jest obecny w prawie każdym przepisie. Delikatnie obierz goździki, spłucz i osusz ręcznikiem. Posiekaj nożem i dodaj do prawie gotowanej śmietany. Nie powinieneś używać prasy do czosnku, nawet jeśli wydaje się to najbardziej logiczną opcją. Małe kawałki wydzielają smak i wyglądają schludnie, w przeciwieństwie do puree czosnkowego, które może zepsuć konsystencję.

dodaj sól, wymieszaj mieszaninę drewnianą lub silikonową szpatułką. Staramy się utrzymać stan pojawienia się lekkich wrzących bąbelków przez 5 minut, stale mieszając sos.

zmiel koperek umyty i wysuszony ręcznikiem tak drobno, jak to możliwe. Wysyłamy warzywa do rondla i ciągle mieszamy. Dodaj masło, gotuj, aż całkowicie się rozpuści. Podczas całego procesu gotowania ważne jest, aby stale mieszać sos, z każdą minutą staje się coraz grubszy i może przypalić się do dna lub ścian naczyń. Możesz zaniedbać tę zasadę tylko na samym początku, gdy śmietana jest nadal bardzo płynna.

zdejmij patelnię z pieca, Usuń liść laurowy, pozwól mu trochę ostygnąć. Kremowy sos z czerwonej ryby jest gotowy, pozostaje polać go apetycznymi kawałkami i cieszyć się idealną kombinacją smaków.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy