skład / składniki
metoda gotowania
technika przygotowania kremowego sosu z czerwoną rybą jest bardzo prosta. Wlej śmietanę do rondla z grubym dnem, dodaj do niego liść laurowy i zioła prowansalskie. Ogrzewamy na minimalnym ogniu, powoli doprowadzając masę do stanu prawie wrzenia. Na tym etapie ważne jest, aby się nie spieszyć, możesz zostawić patelnię i robić inne rzeczy, ale po prostu nie zwiększać intensywności ogrzewania. To dzięki powolnemu i stopniowemu podgrzewaniu cały smak i aromat klasycznych ziół prowansalskich nasyca śmietanę, dzięki czemu gotowy sos jest bardziej pikantny.
czosnek jest ważnym elementem kuchni francuskiej, który jest obecny w prawie każdym przepisie. Delikatnie obierz goździki, spłucz i osusz ręcznikiem. Posiekaj nożem i dodaj do prawie gotowanej śmietany. Nie powinieneś używać prasy do czosnku, nawet jeśli wydaje się to najbardziej logiczną opcją. Małe kawałki wydzielają smak i wyglądają schludnie, w przeciwieństwie do puree czosnkowego, które może zepsuć konsystencję.
dodaj sól, wymieszaj mieszaninę drewnianą lub silikonową szpatułką. Staramy się utrzymać stan pojawienia się lekkich wrzących bąbelków przez 5 minut, stale mieszając sos.
zmiel koperek umyty i wysuszony ręcznikiem tak drobno, jak to możliwe. Wysyłamy warzywa do rondla i ciągle mieszamy. Dodaj masło, gotuj, aż całkowicie się rozpuści. Podczas całego procesu gotowania ważne jest, aby stale mieszać sos, z każdą minutą staje się coraz grubszy i może przypalić się do dna lub ścian naczyń. Możesz zaniedbać tę zasadę tylko na samym początku, gdy śmietana jest nadal bardzo płynna.
zdejmij patelnię z pieca, Usuń liść laurowy, pozwól mu trochę ostygnąć. Kremowy sos z czerwonej ryby jest gotowy, pozostaje polać go apetycznymi kawałkami i cieszyć się idealną kombinacją smaków.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g