domowy gulasz z kurczaka w autoklawie

pyszne domowe danie, które jest pięknie przechowywane. Przez całe lato hodowałeś ptaka, karmiłeś go obficie, opiekowałeś się nim. Czas uzyskać wynik. Czy myślisz o tym, gdzie umieścić taką dziurę w mięsie, jak zachować taką ilość potencjalnego jedzenia? Każdy wieśniak powie: "zrób gulasz". I będzie miał rację. Przygotowanie domowego gulaszu pozwoli Ci szybko przygotować dania mięsne na każdą okazję. W mojej kolekcji jest kilka odmian gulaszu, ten przepis to gulasz w autoklawie. Ponadto można to zrobić w dowolnej kombinacji mięsa drobiowego, tj. pod koniec sezonu możesz masowo zdobyć całego ptaka, a tym samym przygotować. Pozostaw warstwę powietrza W 1-1, 5 cm w słoikach, nie napełniaj gulaszem do góry!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 17 g
tłuszcze 50 % 17 g
węglowodany 0 % 0 g
224 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 6 h


tusze powinny być wcześniej przygotowane, pozbawione piór i puchu, oczyszczone z wnętrzności. Odetnij tłuszcz z kaczek i gęsi i odłóż na osobną miskę. Podziel ptaka na małe kawałki, drobno posiekaj tłuszcz z kaczki i gęsi. Natrzyj mięso solą, posyp posiekanym liściem laurowym, mielonym pieprzem i innymi przyprawami. Wymieszaj wszystkie składniki i włóż do szklanych słoików o pojemności 0,5 litra.słoiki powinny zostać poddane obróbce cieplnej wraz z pokrywkami. Zwijamy puszki.
połóż papier lub gazetę na dnie autoklawu, wlej tam trochę wody i połóż zamknięte puszki. Gotowanie zajmie 45 minut w 120 stopniach.
Wyłącz autoklaw i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
wytrzyj schłodzone słoiki do sucha i po kilku godzinach zabierz je w zimne miejsce

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy