skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować duszone ziemniaki z wieprzowiną? Weź kawałek wieprzowiny, opłucz go i osusz papierowymi serwetkami. Pokrój mięso na kawałki średniej wielkości, wielkości pudełka zapałek. W rondlu z grubym dnem rozgrzej olej roślinny, dodaj mięso i smaż, mieszając, aż na kawałkach pojawi się złoty kolor. Dodaj bardzo mało wody (około 50-70 ml.), zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj wieprzowinę pod zamkniętą pokrywką przez 30 minut.
Krok 2:
Podczas duszenia mięsa przygotuj wszystkie inne potrawy. Obierz cebulę, marchewkę, czosnek i ziemniaki.
Krok 3:
Opłucz wszystkie warzywa, liście laurowe i zioła pod bieżącą wodą. Paprykę pokroić na pół, usunąć środek i nasiona.
Krok 4:
Grubo pokrój ziemniaki, mniej więcej na takie same kawałki jak mięso. Zetrzyj marchewki na grubej tarce, a cebulę i pieprz posiekaj piórami.
Krok 5:
Pokrój pomidory na grube plasterki, posiekaj czosnek losowo.
Krok 6:
Po 30 minutach Ustaw ogień pod patelnią na maksimum. Wyślij marchewkę, paprykę i cebulę do mięsa.
Krok 7:
Następnie dodaj ziemniaki, pomidory, czosnek i liście laurowe. Dla smaku zawsze staram się dodawać pomidory koktajlowe, jeśli są dostępne. Smakują słodko i nadają gotowemu daniu szczególny akcent.
Krok 8:
Dodaj sól do smaku i ulubione przyprawy. Do warzyw użyłam chmielu suneli i suchej przyprawy. Napełnij zawartość garnka wodą. Ilość płynu zależy od grubości, jaką chcesz uzyskać w ostatecznym naczyniu. Nalałem 1 litr i dostałem ziemniaki w postaci gęstej zupy.
Krok 9:
Po ugotowaniu zmniejsz kuchenkę do poziomu nieco poniżej średniej i gotuj pod zamkniętą pokrywką przez około 40 minut(w zależności od odmiany ziemniaka.) W rezultacie ziemniaki powinny się rozpadać po naciśnięciu.
& nbsp; w przepisie użyłam części szyjnej & nbsp; wieprzowiny, jest ona umiarkowanie tłusta i w gotowym naczyniu wychodzi zawsze delikatna i miękka.
& nbsp; Jeśli używasz młodego liścia laurowego, nie powinieneś zostawiać go na patelni przez długi czas, ponieważ może dać gorycz, dlatego zaleca się dodanie młodego liścia na 10-15 minut przed końcem gotowania, a następnie wyjmij go z patelni.
& nbsp;przed podaniem posyp gotowe danie zielem angielskim i świeżymi ziołami według uznania.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal / 100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g