skład / składniki
metoda gotowania
<p>1. Obierz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w pióra, a marchewki w kostkę. Rozgrzej olej na głębokiej patelni i ułóż cebulę z marchewką. Dusić do miękkości, około 5 minut na średnim ogniu.<br> 2. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i mrożone brokuły i fasolę na patelnię. Dodaj sól i pieprz do smaku. Gotuj bez przykrycia przez około 8 minut, aby większość płynu wyparowała, a następnie przykryj warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu, aż będą miękkie. Do smaku można dodać smażony sezam lub orzechy podczas serwowania.< br & gt; miłego!& lt; br & gt; P. S. Bardzo smaczne jest gotowanie tego samego dania na maśle lub oleju ghee. Możesz dodać dowolne zamrażanie warzyw, które lubisz lub które po prostu masz w tej chwili.</p>
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g