duszone mrożone warzywa

szybki obiad z warzywami-bardzo smaczny! Czytaj, zapamiętaj, gotuj! Uwielbiam takie warzywa po prostu ze świeżym chlebem. Jak uczta - z szybko smażoną piersią z kurczaka. Radzę wszystkim ugotować to pyszne-piękno-szybkość w swojej kuchni.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 3 g
tłuszcze 53 % 8 g
węglowodany 27 % 4 g
87 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

<p>1. Obierz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę w pióra, a marchewki w kostkę. Rozgrzej olej na głębokiej patelni i ułóż cebulę z marchewką. Dusić do miękkości, około 5 minut na średnim ogniu.<br> 2. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i mrożone brokuły i fasolę na patelnię. Dodaj sól i pieprz do smaku. Gotuj bez przykrycia przez około 8 minut, aby większość płynu wyparowała, a następnie przykryj warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu, aż będą miękkie. Do smaku można dodać smażony sezam lub orzechy podczas serwowania.< br & gt; miłego!& lt; br & gt; P. S. Bardzo smaczne jest gotowanie tego samego dania na maśle lub oleju ghee. Możesz dodać dowolne zamrażanie warzyw, które lubisz lub które po prostu masz w tej chwili.</p>

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy