mięso mielone na makaronie wąsy dziadka
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dodaj zioła do mięsa mielonego, wymieszaj. Każdą wiązkę 5-10 makaronu oblepiamy mielonym mięsem pośrodku, tworząc podobieństwo kotleta. Obrane ziemniaki, marchewkę, cukinię i pomidory pokroić w kostkę. Umieść warzywa na głębokiej patelni. Na wierzchu makaron z mięsem mielonym.
Krok 2:
Napełnij wodą, aby mięso mielone było przykryte do połowy. Dusić pod przykryciem, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane.
Krok 3:
Na samym końcu posolić i pieprzyć naczynie. Możesz posypać posiekanymi ziołami.
Krok 4:
Możesz podawać z sosem pomidorowym. Smacznego! I dobry nastrój!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g