duszona kapusta z filetem z kurczaka, koncentratem pomidorowym, suszonymi śliwkami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania.
Krok 2:
Pokrój mięso na kawałki i usmaż je.
Krok 3:
Następnie dodawaj na przemian,po trochu smażąc, cebulę w półpierścienie.
Krok 4:
Starta marchewka
Krok 5:
Kapusta pokrojona w małe paski. Wlać około szklanki wrzącej wody i gotować na średnim ogniu przez 15 minut.
Krok 6:
Otwórz pokrywkę i dodaj koncentrat pomidorowy i suszone śliwki. Wlej około szklanki wrzącej wody, wymieszaj, włóż liście laurowe, sól i pieprz.
Krok 7:
Zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, aż będzie miękka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g