cielęcina z warzywami duszona
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
cielęcinę pokroić, usmażyć w rondlu z grubym dnem na oleju, cebulę pokroić na pół pierścienia dodać do mięsa, dowolnie pokroić paprykę z pomidorami, a także dodać do mięsa, następnie fasolę i kapustę, sól pieprzową i dusić do miękkości, w razie potrzeby można dodać trochę wody.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g