cielęcina z warzywami duszona

lubisz mięso? Następnie wypróbuj ten przepis wkrótce! Idealny na kolację
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 21 % 4 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

cielęcinę pokroić, usmażyć w rondlu z grubym dnem na oleju, cebulę pokroić na pół pierścienia dodać do mięsa, dowolnie pokroić paprykę z pomidorami, a także dodać do mięsa, następnie fasolę i kapustę, sól pieprzową i dusić do miękkości, w razie potrzeby można dodać trochę wody.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy