duszona cukinia, brokuły, fasolka szparagowa z ryżem

niskokaloryczne danie dla tych, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę! 90-60-90
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 73 % 8 g
40 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

warzywa dusić min 10, następnie dodać ryż, sól, doprawić przyprawami, na samym końcu dodać cebulę i czosnek, dusić do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ryż na parze - 123   kcal/100g

Podobne przepisy