skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto z gotowych ciastek biszkoptowych? Przygotuj jedzenie. Wyjmij masło z lodówki z wyprzedzeniem, powinno stać się miękkie. Weź wysokiej jakości i naturalny olej zgodny z GOST, bez tłuszczów roślinnych. Umyj owoce i w razie potrzeby usuń pestki z wiśni. Rozmrozić mrożoną jagodę i odcedzić sok. Wygodniej będzie to zrobić, umieszczając wiśnie natychmiast w durszlaku zainstalowanym na patelni.
Krok 2:
Jeśli orzech został kupiony obrany, umyj go i osusz ręcznikiem. Następnie lekko osusz na suchej patelni. Posiekaj orzechy niezbyt drobno, w dowolny dogodny sposób. Lubię, gdy orzech jest posiekany nożem, jest szybki i uzyskuje się wymagany rozmiar okruchów. Jeśli dzieci gotują ciasto, pozwól im po prostu złamać orzechy rękami.
Krok 3:
Przygotuj krem. Jak zrobić krem? W głębokiej misce umieść twaróg, dodaj wanilinę i uderz wszystko blenderem. Jeśli twaróg jest suchy, dodaj trochę skondensowanego mleka. Masa twarogowa powinna stać się miękka, plastyczna, jednorodna, bez twardych grudek. Lepiej jest wziąć twaróg 5% lub 9%, beztłuszczowy, zwykle zbyt suchy. Możesz wziąć domowy, wiejski lub miękki twaróg w postaci makaronu. Najważniejsze jest to, że jest smaczny i naturalny.
Krok 4:
W innej misce ubij miękkie masło na niskich obrotach miksera, aż będzie lekkie i puszyste, około minuty. Nie przestając ubijać, stopniowo wlewaj mleko skondensowane. Ubij masę, aż będzie gładka, zajmie to kilka minut.
Krok 5:
Dodaj twaróg do masy mlecznej i dobrze wymieszaj, możesz mikserem na niskich obrotach, możesz zwykłą łopatką.
Krok 6:
Następnie spróbuj masy. Jeśli jesteś słodki, dodaj do śmietany gęstą śmietanę o zawartości tłuszczu od 20 %, wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Gotowy krem powinien być jak gęsta śmietana, plastyczna, jednorodna konsystencja. Smak jest dość słodki, ale tę słodycz zrównoważy obecność kwaśnych owoców w nadzieniu. Taki krem dobrze impregnuje ciasta, nie jest wymagana dodatkowa impregnacja. Pokrywają ciasto na wierzchu, Jeśli następnie są posypane okruchami, orzechami, czekoladą, płatkami kokosowymi. Nie jest używany do dekoracji, jest zbyt płynny.
Krok 8:
Złóż ciasto. Na dużym naczyniu upuść trochę śmietany i umieść pierwsze ciasto, aby się nie przesunęło. Nałóż na nią równomierną warstwę kremu.
Krok 9:
Pokrój nektarynę na plasterki o grubości 0,4-0,5 cm, równomiernie rozprowadź na cieście na śmietanie. Umieść wiśnie w wolnej przestrzeni. Nałóż niewielką warstwę kremu na wierzch owocu i delikatnie go wygładź.
Krok 10:
Przykryj drugim ciastem, posmaruj kremem i powtórz warstwę owocową. Przykryj trzecim ciastem, będzie na górze. Przykryj wierzch i boki ciasta kremem. Ilość kremu wystarcza na ciasta d 22 cm.
Krok 11:
Posyp wierzch i boki ciasta orzechami. Pozostaw na stole na 30 minut na impregnację, a następnie włóż do lodówki na co najmniej kilka godzin w celu dalszej impregnacji i schłodzenia, wygodnie jest zostawić ciasto na noc.
Krok 12:
Następnie udekoruj ciasto według własnego uznania lub zgodnie z motywem okazji i podawaj. Ciasto jest delikatne, namoczone. Ciasta biszkoptowe dobrze harmonizują z owocami, kremowy posmak kremu i jego słodycz są zrównoważone owocową soczystością i kwaskowatością. Smacznego!
gotowe półprodukty pomagają wielu, wystarczy wybrać wysokiej jakości. Krem na bazie mleka skondensowanego można przygotować inaczej, mleko skondensowane może być również gotowane.
zwykle dodaje się masło, wanilię, koniak, sok i skórkę pomarańczową lub cytrynową, Banana, śmietanę, śmietanę, twarożek, czekoladę, kakao, kawę, orzechy..
w dowolnej kombinacji krem jest przygotowywany prosto i wystarczająco szybko, doskonale impregnuje ciasta, a także nadaje się do napełniania ciast budyniowych.
wiele dopuszczalnych wypełniaczy daje szeroki zakres kreatywności i eksperymentów, spróbuj i znajdź swój smak !
aktywny czas gotowania wynosi około pół godziny, reszta czasu jest potrzebna do namoczenia ciasta.
czym różnią się wanilia, wanilina, ekstrakt waniliowy i cukier waniliowy, jak prawidłowo je stosować i zastępować, aby nie zepsuć smaku potrawy , Czytaj w tym artykule .
wybierz wysokiej jakości, sprawdzone mleko skondensowane. Bez tłuszczów roślinnych i dodatków do żywności. Kompozycja powinna zawierać tylko dwa składniki: mleko i cukier. Ostatecznie smak i jakość gotowego dania będzie zależeć od jakości skondensowanego mleka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal / 100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal / 100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g
- Ciastka - 318 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Nektaryna - 48 kcal/100g