skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować krem, przygotuj niezbędne produkty. Zmierz ilość cukru i mąki.Wcześniej wyjmij masło z lodówki i pozwól mu leżeć w temperaturze pokojowej, aby stało się miękkie.
Krok 2:
W małym rondlu połącz śmietanę i jajko. Dodaj cukier. Wszystko wymieszać
Krok 3:
Następnie dodaj mąkę i wanilinę. Wymieszaj całą masę trzepaczką, aby nie pozostały w niej grudki mąki. Następnie umieść rondel ze śmietaną w łaźni wodnej z wrzącą wodą i podgrzej masę, ciągle mieszając.
Krok 4:
Po podgrzaniu krem stanie się grubszy. Musi być stale zakłócany, aby równomiernie się rozgrzał. Gdy krem zgęstnieje, wyjmij patelnię z łaźni wodnej przykryj krem folią do kontaktu i ostudź do temperatury pokojowej.
Krok 5:
Gdy krem ostygnie, ubij masło i dodaj do niego krem.Ubij wszystko razem mikserem. aby masa stała się bardziej jednolita
Krok 6:
Gotowy krem jest bardzo miękki, delikatny i doskonale zachowuje swój kształt. Może być stosowany do nakładania warstw ciast i ciast oraz do wyrównywania blatów i boków ciasta. Za pomocą szpatułki do ciasta nałóż krem na powierzchnię ciasta i wyrównaj.
lekki i przewiewny krem do wyrównania ciasta, przygotowanie w domu wcale nie jest trudne. Jest znacznie smaczniejszy niż zwykły, stabilny, maślany krem i świetnie nadaje się do każdego ciasta, ale konsystencja jest znacznie delikatniejsza.
przygotuj taki krem najlepiej tuż przed użyciem. A ciasto wyłożone tym kremem należy natychmiast wstawić do lodówki, aby dobrze się zestaliło. Jeśli przed użyciem krem był przechowywany w lodówce, staje się twardy. Aby można go było używać do deserów, należy go trzymać w temperaturze pokojowej, aby był wygodny w pracy.
taki krem nie jest przechowywany przez długi czas, tylko 3-4 dni w lodówce, więc nie gotuj go z dużym wyprzedzeniem.
użyj gotowego kremu zgodnie z przeznaczeniem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g