krem wyrównujący ciasto jest gęsty

pyszny, przewiewny i delikatny krem do ciasta. Dość uniwersalny krem, który jest bardzo często używany do przygotowywania ciast, ciast i różnych deserów. Bardzo delikatny i smaczny, spodoba się wielu.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 3 g
tłuszcze 57 % 31 g
węglowodany 37 % 20 g
376 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować krem, przygotuj niezbędne produkty. Zmierz ilość cukru i mąki.Wcześniej wyjmij masło z lodówki i pozwól mu leżeć w temperaturze pokojowej, aby stało się miękkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W małym rondlu połącz śmietanę i jajko. Dodaj cukier. Wszystko wymieszać

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj mąkę i wanilinę. Wymieszaj całą masę trzepaczką, aby nie pozostały w niej grudki mąki. Następnie umieść rondel ze śmietaną w łaźni wodnej z wrzącą wodą i podgrzej masę, ciągle mieszając.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po podgrzaniu krem stanie się grubszy. Musi być stale zakłócany, aby równomiernie się rozgrzał. Gdy krem zgęstnieje, wyjmij patelnię z łaźni wodnej przykryj krem folią do kontaktu i ostudź do temperatury pokojowej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy krem ostygnie, ubij masło i dodaj do niego krem.Ubij wszystko razem mikserem. aby masa stała się bardziej jednolita

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowy krem jest bardzo miękki, delikatny i doskonale zachowuje swój kształt. Może być stosowany do nakładania warstw ciast i ciast oraz do wyrównywania blatów i boków ciasta. Za pomocą szpatułki do ciasta nałóż krem na powierzchnię ciasta i wyrównaj.

lekki i przewiewny krem do wyrównania ciasta, przygotowanie w domu wcale nie jest trudne. Jest znacznie smaczniejszy niż zwykły, stabilny, maślany krem i świetnie nadaje się do każdego ciasta, ale konsystencja jest znacznie delikatniejsza.
przygotuj taki krem najlepiej tuż przed użyciem. A ciasto wyłożone tym kremem należy natychmiast wstawić do lodówki, aby dobrze się zestaliło. Jeśli przed użyciem krem był przechowywany w lodówce, staje się twardy. Aby można go było używać do deserów, należy go trzymać w temperaturze pokojowej, aby był wygodny w pracy.
taki krem nie jest przechowywany przez długi czas, tylko 3-4 dni w lodówce, więc nie gotuj go z dużym wyprzedzeniem.
użyj gotowego kremu zgodnie z przeznaczeniem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g

Podobne przepisy