skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania zupy rybnej. Będziesz potrzebował bardzo prostego zestawu produktów. Umyj marchewki i ziemniaki szczotką, aby pozbyć się resztek ziemi.
Krok 2:
Obierz ziemniaki z marchewką, opłucz je w czystej wodzie. Dokładnie umyj Cebulki razem ze skórką.
Krok 3:
Grubo pokrój ziemniaki, jeśli masz małe bulwy, zostaw je w całości.
Krok 4:
Pokrój marchewkę w koła, pół koła lub kostki, jak chcesz i bardziej znajomo.
Krok 5:
Oczyść rybę z łusek, wypatrosz i usuń skrzela. Opłucz każdą tuszę w wodzie, a następnie osusz ręcznikiem.
Krok 6:
Pokrój dużą rybę na pół lub na 3-4 części (w zależności od wielkości). Pozostaw małe ryby w całości.
Krok 7:
Rozpal ogień, wlej wodę do kotła i pozostaw na dużym ogniu, aż się zagotuje.
Krok 8:
Gdy woda zacznie bulgotać, wyślij ziemniaki i cebulki do kotła. W razie potrzeby cebulę można obrać, smak gotowego dania nie zmieni się zbytnio.
Krok 9:
Skórka cebuli nadaje bulionowi ładny, złocistożółty odcień, więc wolę nie obierać cebul. Gotuj warzywa przez około 5-10 minut, staraj się, aby woda nie bulgotała, wyreguluj ogień, aby bulion tylko lekko się zagotował.
Krok 10:
Dodaj marchewkę do kotła i Posol przyszłe ucho do smaku. Gotuj, aż wszystkie warzywa będą całkowicie ugotowane.
Krok 11:
Wyślij rybę do bulionu.
Krok 12:
Bardzo delikatnie wymieszaj, usuń powstałą pianę i pozostaw na ogniu przez około 10 minut(aż ryba się ugotuje).
Krok 13:
W tym czasie włóż kłodę do ognia, aby jedna krawędź została zwęglona (jak na zdjęciu).
Krok 14:
Wlej kieliszek wódki.
Krok 15:
Następnie opuść zwęgloną krawędź kłody do kotła, przytrzymaj przez jedną lub dwie sekundy i wyjmij.
Krok 16:
Na koniec Wyślij losowo pokrojone warzywa do ucha.
Krok 17:
Usuń resztki węgli spod kotła, przykryj zupę i pozostaw na około 10-15 minut. Ucho jest gotowe, możesz podać!
& nbsp; pod koniec gotowania możesz wyłowić cebulki z zupy rybnej, spełniły już swoją funkcję. Zwykle zostawiam cebulę w bulionie do pikantnego podania.
& nbsp;w niektórych przepisach zaleca się dodanie do ucha liścia laurowego, a także parasola koperkowego. Używaj tych przypraw zgodnie z preferencjami smakowymi.
krok 13,14 i 15 można pominąć.
ucho gotowane na ognisku w kotle jest bardzo smaczne zarówno na zimno, jak i na gorąco.
spróbuj koniecznie!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g