Szybka Pizza w piekarniku bez drożdży na wodzie jest klasyczna

proste, cienkie, na miękkim cieście, z dowolnym nadzieniem! Szybka Pizza w piekarniku bez drożdży na wodzie pomoże o każdej porze dnia i nocy, Jeśli pilnie potrzebujesz wzmocnić swój dom obfitą przekąską lub odwiedzili go przyjaciele.
SvetlayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 22 % 10 g
węglowodany 58 % 26 g
249 kcal
IG: 4 / 4 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec szybką pizzę w piekarniku bez drożdży na wodzie? Przygotuj wszystkie składniki do przygotowania pizzy. Mąka nadaje się do najwyższej jakości, aby gotowe wypieki były śnieżnobiałe. Używaj wody oczyszczonej, butelkowanej, źródlanej lub z kranu. Możesz wziąć dowolne wypełnienie, według własnego uznania.Wybierz twardy ser wysokiej jakości, aby dobrze się topił podczas obróbki cieplnej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zacznij od zrobienia ciasta. Przesiej mąkę do głębokiej miski, aby usunąć resztki i nasycić ją tlenem. Dodaj sól, cukier, proszek do pieczenia. Mieszaj, aż równomiernie się rozprowadzi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W środku masy mącznej zrób wgłębienie. Ubij jajko. Mieszaj łyżką, aż będzie gładka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej wodę. Wymieszaj razem z jajkiem i odrobiną mąki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj oliwę z oliwek. Można go zastąpić innym bezwonnym olejem roślinnym. Wymieszaj wszystkie składniki razem, aby sucha masa stała się wilgotna. Pamiętaj, że możesz mieć więcej lub mniej mąki niż ja.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ugniataj trochę rękami, smarując je odrobiną oleju, ponieważ ciasto stało się lepkie. Przykryj ręcznikiem i odstaw na 30 minut na blacie kuchennym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po wyrośnięciu odkurz matę odrobiną mąki. Wyłóż ciasto i zmiażdż je. Waga gotowego ciasta wynosi 680 g. w rezultacie otrzymujemy 4 cienkie pizze o średnicy 28-30 cm.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podziel go na 4 kawałki. Ponownie zmiażdż każdy kawałek w miękką kulkę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz pracuj z każdym kęsem po kolei, jeśli chcesz zrobić 4 pizze. Podczas zwijania pierwszego kawałka przykryj resztę ręcznikiem, aby ciasto nie pękło. Rozwałkuj w cienką warstwę wzdłuż średnicy formy. Umieść w formie lub na blasze do pieczenia. Jeśli nie masz pewności co do jakości swoich naczyń, przykryj je pergaminem lub posmaruj olejem roślinnym.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posmaruj sosem pomidorowym. Możesz użyć keczupu lub koncentratu pomidorowego. Ilość nadzienia jest obliczana na 1 pizzę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój kiełbasę w cienkie plasterki. Rozłóż chaotycznie na warstwie sosu pomidorowego.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pomidory opłucz i osusz serwetką. Pokrój w cienkie pierścienie. Połóż na kiełbasie. W razie potrzeby możesz trochę solić i pieprzyć.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posyp startym twardym serem. Ser można zmielić na dowolnej tarce. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyślij do pieczenia przez 25-30 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Szybka Pizza w piekarniku bez drożdży na wodzie jest gotowa.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smacznego!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

jeśli nie chcesz dodawać proszku do pieczenia do ciasta, możesz go zastąpić sodą. Proporcje będą następujące: 1 łyżeczka proszku do pieczenia = ½ łyżeczki sody + ¼ łyżeczki octu stołowego. Jeśli przepis wskazuje mniej / więcej proszku do pieczenia niż 1 łyżeczka-proporcje sody i octu będą również mniejsze / większe niż wskazane, należy zachować ostrożność.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g

Podobne przepisy