skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec szybką pizzę w piekarniku bez drożdży na wodzie? Przygotuj wszystkie składniki do przygotowania pizzy. Mąka nadaje się do najwyższej jakości, aby gotowe wypieki były śnieżnobiałe. Używaj wody oczyszczonej, butelkowanej, źródlanej lub z kranu. Możesz wziąć dowolne wypełnienie, według własnego uznania.Wybierz twardy ser wysokiej jakości, aby dobrze się topił podczas obróbki cieplnej.
Krok 2:
Zacznij od zrobienia ciasta. Przesiej mąkę do głębokiej miski, aby usunąć resztki i nasycić ją tlenem. Dodaj sól, cukier, proszek do pieczenia. Mieszaj, aż równomiernie się rozprowadzi.
Krok 3:
W środku masy mącznej zrób wgłębienie. Ubij jajko. Mieszaj łyżką, aż będzie gładka.
Krok 4:
Wlej wodę. Wymieszaj razem z jajkiem i odrobiną mąki.
Krok 5:
Dodaj oliwę z oliwek. Można go zastąpić innym bezwonnym olejem roślinnym. Wymieszaj wszystkie składniki razem, aby sucha masa stała się wilgotna. Pamiętaj, że możesz mieć więcej lub mniej mąki niż ja.
Krok 6:
Ugniataj trochę rękami, smarując je odrobiną oleju, ponieważ ciasto stało się lepkie. Przykryj ręcznikiem i odstaw na 30 minut na blacie kuchennym.
Krok 7:
Po wyrośnięciu odkurz matę odrobiną mąki. Wyłóż ciasto i zmiażdż je. Waga gotowego ciasta wynosi 680 g. w rezultacie otrzymujemy 4 cienkie pizze o średnicy 28-30 cm.
Krok 8:
Podziel go na 4 kawałki. Ponownie zmiażdż każdy kawałek w miękką kulkę.
Krok 9:
Teraz pracuj z każdym kęsem po kolei, jeśli chcesz zrobić 4 pizze. Podczas zwijania pierwszego kawałka przykryj resztę ręcznikiem, aby ciasto nie pękło. Rozwałkuj w cienką warstwę wzdłuż średnicy formy. Umieść w formie lub na blasze do pieczenia. Jeśli nie masz pewności co do jakości swoich naczyń, przykryj je pergaminem lub posmaruj olejem roślinnym.
Krok 10:
Posmaruj sosem pomidorowym. Możesz użyć keczupu lub koncentratu pomidorowego. Ilość nadzienia jest obliczana na 1 pizzę.
Krok 11:
Pokrój kiełbasę w cienkie plasterki. Rozłóż chaotycznie na warstwie sosu pomidorowego.
Krok 12:
Pomidory opłucz i osusz serwetką. Pokrój w cienkie pierścienie. Połóż na kiełbasie. W razie potrzeby możesz trochę solić i pieprzyć.
Krok 13:
Posyp startym twardym serem. Ser można zmielić na dowolnej tarce. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyślij do pieczenia przez 25-30 minut. Dokładny czas i temperaturę pieczenia określ w piekarniku.
Krok 14:
Szybka Pizza w piekarniku bez drożdży na wodzie jest gotowa.
Krok 15:
Smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jeśli nie chcesz dodawać proszku do pieczenia do ciasta, możesz go zastąpić sodą. Proporcje będą następujące: 1 łyżeczka proszku do pieczenia = ½ łyżeczki sody + ¼ łyżeczki octu stołowego. Jeśli przepis wskazuje mniej / więcej proszku do pieczenia niż 1 łyżeczka-proporcje sody i octu będą również mniejsze / większe niż wskazane, należy zachować ostrożność.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g