skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec pstrąga z serem w piekarniku? Przygotuj składniki. Mam Ser Suluguni. Ale możesz użyć dowolnego sera według własnych upodobań. Jeśli masz twardy ser, warto go zetrzeć.
Krok 2:
Filety z pstrąga lub pstrąga w kawałkach wraz z kośćmi, dokładnie opłucz i osusz.
Krok 3:
Umyj i osusz bazylię, kolendrę i natkę pietruszki. Możesz wziąć dowolne warzywa według własnego gustu. Obierz czosnek.
Krok 4:
Posiekaj warzywa nożem.
Krok 5:
Drobno posiekaj czosnek.
Krok 6:
Ser, w zależności od wybranej odmiany, pokrój w cienkie plasterki lub zetrzyj.
Krok 7:
Umieść pstrąga w naczyniu do pieczenia wyłożonym pergaminem, skórą do dołu.
Krok 8:
Sól i pieprz rybę.
Krok 9:
Posyp rybę posiekanym czosnkiem.
Krok 10:
Teraz obficie posyp rybę ziołami.
Krok 11:
Ułóż plasterki sera lub starty ser na wierzchu zieleni.
Krok 12:
Posyp nasze danie rybne bułką tartą. Umieść rybę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 15-20 minut. Dokładniej, czas zależy od piekarnika i trybu pieczenia.
Krok 13:
Przenieś gotowy foroel z serem na talerz i podawaj. Smacznego!
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
aby piekarnik miał czas na osiągnięcie pożądanej temperatury, włącz go z wyprzedzeniem (10-20 minut przed rozpoczęciem gotowania).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g