skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić zupę z kremem serowym? Przygotuj składniki. Możesz wybrać dowolny ser topiony, najlepiej bez dodatków. Ale jeśli jest zieleń, możesz to zrobić. Dokładnie umyj i osusz warzywa ręcznikami papierowymi.
Krok 2:
Obierz ziemniaki, marchewkę i cebulę. Ziemniaki i marchewki pokroić w kostkę. Pozostaw cebulę w całości. Pokrój łodygę selera na kawałki.
Krok 3:
W garnku do zupy włóż ziemniaki, marchewkę, łodygę selera i całą cebulę. Wlej litr wody. Postaw garnek na ogniu, zagotuj wodę i gotuj na średnim ogniu, aż warzywa się ugotują, około 30 minut. Pod koniec gotowania wyjmij cebulę i wyrzuć.
Krok 4:
Warzywa przecedzić przez sito i włożyć z powrotem do garnka.
Krok 5:
Wlać wywar warzywny do rondla.
Krok 6:
Pozostałe warzywa na patelni puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będą gładkie i gładkie. Musisz ubijać wystarczająco długo.
Krok 7:
Dodaj stopiony ser do zupy i ponownie ubij wszystko blenderem.
Krok 8:
Wlej wywar warzywny do rondla do pożądanej konsystencji. Wlałem około 1 szklanki bulionu, aby uzyskać konsystencję o średniej gęstości. Ponownie ubij wszystko blenderem. Przywróć garnek do ognia i podgrzej zupę, mieszając, przez kolejne 2 minuty.
Krok 9:
Przykryj kremową zupę pokrywką i odstaw na około 7 minut. Następnie wlej do talerzy. Smacznego!
zamiast miękkiego topionego sera możesz wziąć gęsty topiony ser. Do zupy można również dodać zwykły twardy ser. Co więcej, smak sera określi ogólny smak zupy.
zupa z kremem serowym to tradycyjne europejskie danie, które znów cieszy się popularnością. Wynika to z jego wartości odżywczej, niezrównanego smaku, jedwabistej konsystencji, a co najważniejsze — łatwości przygotowania.
możesz zrobić zupę przed rodzinnym obiadem, a nawet świątecznym stołem: jej kuszący aromat i bogaty serowy smak nie pozostawiają nikogo obojętnym. Być może to serowa zupa kremowa stanie się Twoim charakterystycznym daniem.
aby uzyskać więcej sytości, możesz dodać gotowanego kurczaka do zupy i ubić wszystko razem, aż będzie gładkie.
Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g