skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Budyń świetnie nadaje się do ciast. Aby zrobić krem bez jajek, wlej mleko do kadzi.
Krok 2:
Dodaj mąkę, wanilinę i cukier. Wymieszaj, aby nie było grudek. Umieść kadzi na ogniu i podgrzewaj, ciągle mieszając.
Krok 3:
Po podgrzaniu krem zgęstnieje. Mieszaj go stale, w przeciwnym razie może się spalić. Jeśli się tego obawiasz, możesz zagotować krem w łaźni wodnej.
Krok 4:
Odmierz osobno wymaganą ilość miękkiego masła.
Krok 5:
Dodaj miękkie masło do kremu. Ponieważ krem jest gorący masło natychmiast się rozpuści. Wymieszaj całkowicie, aby krem był jednolity. W tym celu możesz użyć miksera. Schłodzić gotowy krem, przykrywając folią spożywczą. Jeśli nie przykryjesz, wierzch zwietrzy się i pokryje skórką. Krem jest dość gęsty i gęsty. Użyj kremu zgodnie z zaleceniami.
taki krem doskonale nadaje się do nakładania warstw ciasta Napoleona, miodu, biszkoptu lub jako nadzienie, na przykład do eklerów.
budyń gotuje się bardzo szybko i nie zajmie ci dużo czasu. Jest po prostu niezastąpiony w produkcji słodyczy. Ten krem może być używany do warstwowania ciast, napełniania ciast.Jest tak pyszny, że można go podawać ostrożnie w miseczkach i posypać na przykład czekoladą jako deser. Przygotowanie kremu nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności od kucharza, więc jest przygotowywany dość prosto i szybko. Konsystencję kremu można również regulować niezależnie. Użyłem go do wypełnienia ciast, więc potrzebowałem gęstej śmietany. Jeśli użyjesz go jako deseru, możesz wziąć trochę więcej mleka lub trochę mniej mąki. Wtedy krem będzie trochę cieńszy.
a krem można również aromatyzować. Aby uzyskać czekoladowy smak i aromat, możesz dodać do niego 2 łyżki kakao. Możesz również uzupełnić krem płatkami kokosowymi, kurkumą lub kawą.
Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Wanilina - 288 kcal/100g