policzek wieprzowy pieczony w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść policzek z brudu i nadmiaru filmów.
2. Przetrzyj mięso solą i pieprzem.
3. Obierz czosnek, pokrój każdy ząbek na pół. Posyp wieprzowinę czosnkiem.
4. Przenieś mięso do rękawa, zawiąż końce rękawa, wykonaj kilka nakłuć na górze i wyślij do pieczenia - 200 stopni i godzinę czasu. Jeśli lubisz skórkę-w ciągu 10 minut odetnij rękaw i upiecz policzek w otwartej formie.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Policzek wieprzowy - 494 kcal/100g