policzek wieprzowy pieczony w piekarniku

policzek w rękawie w piekarniku to aromatyczne i satysfakcjonujące danie! Pyszne bardzo! To nie jest dla osób odchudzających się, nie jest na co dzień i dla bardzo zdrowego organizmu. Ale czasami możesz rozpieszczać siebie, a mężczyźni-tym bardziej!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 91 % 68 g
węglowodany 1 % 1 g
485 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Oczyść policzek z brudu i nadmiaru filmów.
2. Przetrzyj mięso solą i pieprzem.
3. Obierz czosnek, pokrój każdy ząbek na pół. Posyp wieprzowinę czosnkiem.
4. Przenieś mięso do rękawa, zawiąż końce rękawa, wykonaj kilka nakłuć na górze i wyślij do pieczenia - 200 stopni i godzinę czasu. Jeśli lubisz skórkę-w ciągu 10 minut odetnij rękaw i upiecz policzek w otwartej formie.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Policzek wieprzowy - 494   kcal/100g

Podobne przepisy