skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić marynowane pieczarki? Przygotuj składniki zgodnie z listą. Lepiej jest wziąć małe grzyby, jeśli nagle ich nie znajdziesz, to w zależności od wielkości pokrój grzyby na 2 lub 4 części.
Krok 2:
Włóż pieczarki do rondla, wlej wodę, dodaj sól, cukier i przyprawy. Czosnek obrać i pokroić w paski.
Krok 3:
Doprowadzić do wrzenia, dodać 9% octu i posiekanego czosnku.
Krok 4:
Gotuj na małym ogniu przez około 10-15 minut.
Krok 5:
Przenieś grzyby wraz z marynatą do słoika (czystego i gotowanego na parze), pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Włóż do lodówki i pozostaw na noc lub przynajmniej na kilka godzin. I to wszystko, grzyby są gotowe!
Krok 6:
Wypełnij gotowe grzyby cebulą i podawaj! Smacznego!
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g