babeczki z nadzieniem czekoladowym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto.
Krok 2:
Roztop masło.
Krok 3:
Połącz mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sól.
Krok 4:
Wlać stopione masło dodaj jajko i mleko.
Krok 5:
Ubij ciasto mikserem na gładką, puszystą masę.
Krok 6:
Farsz.
Krok 7:
Śmietanę połączyć z cukrem waniliowym i zagotować.
Krok 8:
Połam czekoladę na kawałki i zalej wrzącą śmietaną.
Krok 9:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 10:
Wlej ciasto do natłuszczonych foremek do muffinek. Połóż 2-3 łyżki na środku. l czekoladowy ganache.
Krok 11:
Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g