ciasto biszkopt z kremem twarogowym dekorowanie jagodami i owocami

jasne, smaczne, apetyczne, świąteczne! Lepiej nie wymyśl! Ciasto biszkoptowe z kremem twarogowym z owocami jest zawsze eleganckie i smaczne. Takie ciasto bez wątpienia można przygotować na świąteczny stół, stanie się wspaniałą ozdobą! Ponadto przygotowanie tak pięknego przysmaku jest bardzo, bardzo proste. Podstawą jest klasyczny biszkopt, a krem jest zrobiony z twarogu. Ser można zastąpić twarogiem, tylko w tym przypadku należy go zmielić blenderem lub przetrzeć przez sito. Jagody i owoce do dekoracji możesz wziąć inne według własnych upodobań.
sigaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 21 % 10 g
węglowodany 66 % 31 g
231 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 12 h

1. Przede wszystkim upiecz biszkopt. Jeśli to możliwe, najlepiej zrobić to dzień przed złożeniem ciasta, aby biszkopt mógł "położyć się". Dzięki temu będzie mniej kruszyć się podczas krojenia. Więc:

- jajka dzielimy na żółtka i białka;

- białka ubijamy ze szczyptą soli w puszystą pianę;

- do masy białkowej stopniowo wlewamy połowę porcji cukru, ubijamy do stabilnych szczytów;

- do żółtek wsypujemy pozostały cukier, ubijamy Biel;

- do masy żółtkowej rozprowadzamy 1/3 białka, mieszamy;

- przesiać powstałą masę(konieczne jest przesianie!) mąkę, delikatnie mieszamy do uzyskania gładkości za pomocą silikonowej szpatułki;

- a teraz do ciasta Wprowadzamy Pozostałe ubite białka, mieszamy ruchami od góry do dołu;

- ciasto układamy w dzielonej formie, której spód uprzednio wykładamy pergaminem;

- wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy przez 25-30 minut.

2. Gotowy biszkopt wyjmujemy z formy po lekkim ostygnięciu. On sam odejdzie od krawędzi formy, co pozwoli Ci go łatwo zdobyć. Biszkopt pakujemy w folię spożywczą i pozostawiamy na jeden dzień. Jeśli nie jest to możliwe, możesz kontynuować gotowanie.

3. Włóż ser twarogowy do miski, tutaj wlej cukier puder. Ubijaj do puszystości. Ubij schłodzoną śmietanę osobno, aż będzie puszysta. Następnie łączymy obie masy, mieszamy. Krem jest gotowy!

4. Pokrój biszkopt na trzy części. Obficie posmaruj je kremem. Powierzchnię i boki ciasta pokrywamy również kremem. Nie musisz wygładzać kremu, możesz zrobić ulgę według własnego uznania.

5. Udekoruj to. Aby to zrobić, wszystkie moje jagody. Ogony nie można usunąć z truskawek, będzie wyglądać bardziej spektakularnie. Obierz kiwi, pokrój w cienkie plasterki. Przygotowane owoce i jagody układamy w przypadkowej kolejności.

Wskazówka: aby jagody i owoce nie wyschły i nie zwietrzały, można je pokryć rozpuszczoną żelatyną. Doda dodatkowego blasku. Aby to zrobić, rozpuść niewielką ilość żelatyny w wodzie, za pomocą pędzla przykryj dekorację.

daj ciastu czas na namoczenie. Aby to zrobić, wyślij go do lodówki na 8-10 godzin.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g
  • Morwa - 52   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy