skład / składniki
metoda gotowania
1. Przede wszystkim upiecz biszkopt. Jeśli to możliwe, najlepiej zrobić to dzień przed złożeniem ciasta, aby biszkopt mógł "położyć się". Dzięki temu będzie mniej kruszyć się podczas krojenia. Więc:
- jajka dzielimy na żółtka i białka;
- białka ubijamy ze szczyptą soli w puszystą pianę;
- do masy białkowej stopniowo wlewamy połowę porcji cukru, ubijamy do stabilnych szczytów;
- do żółtek wsypujemy pozostały cukier, ubijamy Biel;
- do masy żółtkowej rozprowadzamy 1/3 białka, mieszamy;
- przesiać powstałą masę(konieczne jest przesianie!) mąkę, delikatnie mieszamy do uzyskania gładkości za pomocą silikonowej szpatułki;
- a teraz do ciasta Wprowadzamy Pozostałe ubite białka, mieszamy ruchami od góry do dołu;
- ciasto układamy w dzielonej formie, której spód uprzednio wykładamy pergaminem;
- wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy przez 25-30 minut.
2. Gotowy biszkopt wyjmujemy z formy po lekkim ostygnięciu. On sam odejdzie od krawędzi formy, co pozwoli Ci go łatwo zdobyć. Biszkopt pakujemy w folię spożywczą i pozostawiamy na jeden dzień. Jeśli nie jest to możliwe, możesz kontynuować gotowanie.
3. Włóż ser twarogowy do miski, tutaj wlej cukier puder. Ubijaj do puszystości. Ubij schłodzoną śmietanę osobno, aż będzie puszysta. Następnie łączymy obie masy, mieszamy. Krem jest gotowy!
4. Pokrój biszkopt na trzy części. Obficie posmaruj je kremem. Powierzchnię i boki ciasta pokrywamy również kremem. Nie musisz wygładzać kremu, możesz zrobić ulgę według własnego uznania.
5. Udekoruj to. Aby to zrobić, wszystkie moje jagody. Ogony nie można usunąć z truskawek, będzie wyglądać bardziej spektakularnie. Obierz kiwi, pokrój w cienkie plasterki. Przygotowane owoce i jagody układamy w przypadkowej kolejności.
Wskazówka: aby jagody i owoce nie wyschły i nie zwietrzały, można je pokryć rozpuszczoną żelatyną. Doda dodatkowego blasku. Aby to zrobić, rozpuść niewielką ilość żelatyny w wodzie, za pomocą pędzla przykryj dekorację.
daj ciastu czas na namoczenie. Aby to zrobić, wyślij go do lodówki na 8-10 godzin.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g
- Morwa - 52 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g