skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty.
Krok 2:
Obierz banany i pokrój na kawałki.
Krok 3:
Włóż kawałki banana, cukier, cukier waniliowy, masło o temperaturze pokojowej, jaja kurze, śmietanę do młynka, wszystko dobrze wymieszaj na jednorodną masę.
Krok 4:
Przenieś masę do miski, a następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia w częściach, mieszając szpatułką, zagniatając ciasto.
Krok 5:
Gotowe ciasto przenosi się do kulinarnej torby z dyszą Gwiazdy. Na blasze do pieczenia pokrytej matą silikonową układam porcje ciasta w odległości od siebie, tworząc kwiat.
Krok 6:
Wkładam do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 180-200 stopni przez 15-20 minut na złoty kolor, wszystko zależy od piekarnika.
Krok 7:
Gotową wątrobę pozostawiam do ostygnięcia, posypuję cukrem pudrem i polewam do stołu na filiżankę herbaty. Miłego picia herbaty!!!
ze względu na słodycz Banana ciasto zawiera minimalną ilość cukru.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g