skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wcześniej niezbędne składniki.
Krok 2:
Do ciasta weź głęboką miskę. Ubij jaja kurze, dodaj cukier granulowany i wanilinę. Wszystko dobrze ubij trzepaczką.
Krok 3:
Do powstałej masy w częściach, dodając mąkę, zagnieść ciasto na konsystencję gęstej śmietany.
Krok 4:
Opłucz i posortuj jagody. Usuń nasiona z wiśni.
Krok 5:
Weź dowolną formę odpowiednią do pieczenia, posmaruj olejem roślinnym i równomiernie rozłóż warstwę jagód na całym dnie.
Krok 6:
Następnie napełnij nadzienie przygotowaną mieszanką jajeczną. Włóż formę do piekarnika i piecz w temperaturze 180°C przez około pół godziny. Sprawdź gotowość cienką wiązką i wyglądem.
Krok 7:
Po zakończeniu pieczenia wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Następnie Charlotte należy ostrożnie wyciągnąć z formy jagodami do góry.
Krok 8:
Gotowe ciasto można podawać jako całość lub kroić na porcje.
Krok 9:
Wypieki okazały się niesamowicie smaczne i aromatyczne. Świetna uczta na herbatę. Gotuj dla zdrowia całej rodziny i traktuj przyjaciół i gości. smacznego dla wszystkich!
cudowna Charlotte! Bardzo smaczna o cudownym aromacie jagodowym. Doskonale uzupełni twoje ciało różnorodnym zestawem witamin. Niesamowite, bardzo delikatne wypieki. Przygotowując raz taki deser, zawsze zapamiętasz jego smak. Nie mam wątpliwości, że takie wypieki będą dla ciebie jednym z ulubionych herbat z rodziną i przyjaciółmi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Truskawki świeżo mrożone słodkie - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g