skład / składniki
metoda gotowania
niewiele gospodyń domowych wie, jak prawidłowo gotować mięso kozie, więc nie spieszy się z wprowadzeniem go do diety rodziny. I na próżno, ponieważ to mięso jest uważane za bardzo cenne. Zawiera wiele składników odżywczych i ważnych pierwiastków śladowych. Mięso jest dobrze trawione, więc można je jeść w każdym wieku. Charakterystyczną cechą mięsa koziego jest brak w nim pasożytów. Jednym z powodów, dla których gospodynie domowe nie spieszą się z gotowaniem mięsa koziego, jest niezwykły specyficzny zapach. Powodem tego jest niewłaściwe obchodzenie się z tuszą, gdy mięso styka się ze skórą zwierzęcia. Tak więc odpowiednio przycięta tusza nigdy nie pachnie źle. Aby przygotować to danie, nie trzeba brać mięsa koziego. Tył, żeberka są dobre.
1. Moje kozie mięso pod bieżącą wodą, pozwól mu wyschnąć. Możesz osuszyć mięso ręcznikami papierowymi. Jeśli jest nadmiar tłuszczu, możesz go przyciąć. Musisz także oczyścić mięso z folii.
2. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Zrywamy liście z jednej z gałązek rozmarynu. Rozłóż kleik czosnkowy w misce, tutaj rozprowadź rozmaryn. Wlej oliwę z oliwek, wymieszaj.
3. Przygotowaną mieszanką dokładnie pocieramy mięso ze wszystkich stron. Włóż mięso kozie do miski, przykryj pokrywką lub folią spożywczą, Wyślij do lodówki na 2 godziny. W tym czasie mięso jest marynowane. Istnieje również opcja włożenia mięsa do torby, wylania marynaty pozostałej w misce. Zawiąż torbę i wyślij do marynowania w lodówce.
4. W międzyczasie obieramy ziemniaki. Jeśli warzywa są Młode, można je obrać metalowym skrobakiem kuchennym. Następnie umyj ziemniaki, pokrój je na pół lub na ćwiartki w zależności od wielkości.
5. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni, wybierz górne i dolne ogrzewanie. Rozłóż ziemniaki i mięso w naczyniu do pieczenia, sól i pieprz do smaku, dodaj pozostałe gałązki rozmarynu. W razie potrzeby możesz dodać inne pachnące zioła, zioła. Piec przez 35-40 minut na złoty kolor.
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Koza - 216 kcal/100g