ciasteczka czekoladowe ciasteczka czekoladowe
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Margaryna, cukier, cukier waniliowy i jajko wymieszać na gładką masę.
Krok 2:
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao w proszku i zagnieść miękkie, gładkie ciasto.
Krok 3:
Uformuj ciasteczka z powstałego ciasta i połóż na blasze wyłożonej pergaminem. Piec około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g