dietetyczna granola
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie składników:
- banan obieramy, ugniatamy widelcem w kleik;
- zetrzyj jabłko na tarce;
- drobno posiekaj suszone owoce;
- orzechy też siekamy;
- posiekaj mandarynkę (możesz użyć blendera zanurzeniowego).
wymieszaj wszystkie przygotowane składniki z płatkami owsianymi, dodaj cynamon do smaku. Wyłóż naczynie do pieczenia pergaminem, włóż do niego powstałą masę i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Zajmie to około 45 minut (z mocnym piekarnikiem - pół godziny, skup się na rumianej skórce).
pokrój masę na kawałki i poczęstuj się!
jedz z przyjemnością i zawsze bądź w świetnej formie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal / 100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g