tubki z durianem

Egzotyka na twoim biurku. Pyszny i aromatyczny durian. Delikatny miąższ i uroczy aromat durian przypominają smak połączenia orzecha i sera. Używa się tylko miąższu, a skóra tego owocu ma obrzydliwy zapach.
lenaiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 28 % 18 g
węglowodany 63 % 40 g
342 kcal
IG: 8 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
podgrzej wodę. Dodaj do niego olej roślinny i dodaj mąkę. Zagnieść elastyczne i elastyczne ciasto. Lepiej jest wprowadzać mąkę stopniowo. Aby uzyskać pożądaną konsystencję. Podziel go na kilka porcji. Rzuć Kolobok i rozłóż je cienkimi i okrągłymi ciastami. Pokrój w trójkąty. Zetrzyj miąższ naszych egzotycznych owoców widelcem, a najlepiej blenderem.
połóż trochę duriana na szerokiej stronie trójkątnego kawałka ciasta. Delikatnie zwiń rurkę.
przykryj dno naczynia do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż nasze tuby. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Podawać z posypanym syropem cukrowym. I posyp cukrem pudrem. Co za przyjemność cieszyć się takimi rurkami. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Syrop cukrowy - 300   kcal/100g
  • Durian - 147   kcal/100g

Podobne przepisy